Sportschool Enschede

Sportschool

Sportschool Enschede

Het Fit Form Gezondheids- en sportcentrum biedt fitnesslessen voor iedereen. Voor jong en oud, voor studenten en huisvrouwen, voor topsporters en ouderen, voor gehandicapten en herstellenden; Kortom, voor wie meer om zijn gezondheid wil geven. Onze ultramoderne sportschool biedt je een geweldige plek om te trainen, of je nu calorieën wilt verbranden of aan het trainen bent voor iets specifieks. Wil je beginnen met sporten? Kom dan langs bij onze sportschool in Enschede voor diverse mogelijkheden.

Onze fitnessfaciliteiten

Bij onze sportschool in Enschede hebben we veel fitnessfaciliteiten. Zo is onze gehele fitnessafdeling voorzien van ruim 60 fitness toestellen van het gerenommeerde merk Gym80. We hebben ook Cardio Fitness hier hebben we de allernieuwste en meest geavanceerde cardiofitnesslijn van StarTrac, Circuitttraining, Persoonlijke training, Seniorenfitness, Warming-up, Bedrijfsfitness, Conditie testen, Power Plate, Buikspierkwartier en je kunt je kids ook gezellig meenemen naar onze sportschool.

Ook hebben we groepslessen, voor onze groepslessen hebben we heel veel verschillende mogelijkheden zoals Bodypump, Dance, Zumba enc. Voor de kids hebben we ook streetdance lessen. Verder geven we ook Yoga lessen en vechtsport lessen zoals kickboksen. We hebben voor iedereen wat dus kom snel langs bij Fit Form sportschool in Enschede.

Fitness

Bij Fit Form hebben we Fitness en Cardio Fitness. Op de fitnessafdeling hebben we veel fitness toestellen en worden al onze klanten begeleid door een Personal Coach. Hij stelt samen met de klant een persoonlijk programma op, rekening houdend met je specifieke wensen, klachten en blessures. Bij Cardio Fitness hebben we ook veel goede toestellen. Je kunt kiezen uit verschillende programma’s, die via het touchscreen te selecteren zijn. Tijdens je work-out kun je genieten van je favoriete tv-programma’s of naar je eigen muziek luisteren via je Ipod of Iphone.

Circuittraining is en vorm van lichaamsconditionering die duurtraining, weerstandstraining en aerobics met hoge intensiteit en circuittraining omvat, vergelijkbaar met intervaltraining met hoge intensiteit. Het richt zich op het opbouwen van spierkracht en uithoudingsvermogen.

We hebben ook persoonlijke trainingen waarbij je de mogelijkheid krijgt om een uitgebreid fitheidprofiel van je te laten maken. Op basis van de testuitslagen kan dan voor u een speciaal programma worden opgesteld, waarbij rekening wordt gehouden met uw specifieke wensen, klachten en blessures.

Bij seniorenfitness (55+) kan je fit en gezond blijven tot op hoge leeftijd. Alleen bij een professioneel bewegings- en gezondheidscentrum met moderne trainingsmethoden en verantwoorde begeleiding (gediplomeerde docenten en fysiotherapeuten) kan een oudere sporter met een gerust hart binnenstappen.

Het is belangrijk om je spieren goed op te warmen voordat je aan je fitnessprogramma begint. Daarom bieden we ook en Warming-Up aan die gemiddeld 40 minuten duurt.

Fit Form is aangesloten bij het Nationaal Bedrijfsfitness Plan. Een unieke arbeidsvoorwaarde die werknemers van deelnemende bedrijven de mogelijkheid biedt om met gemiddeld 50% voordeel te gaan fitnessen.

De Fit Form conditietest geeft een overzicht van hoe je conditie nu is. Je kunt dit een aantal maanden herhalen om je progressie bij te houden. Je conditie wordt bepaald door je: kracht – lenigheid – bloeddruk – vetpercentage – uithoudingsvermogen.

Power Plate is een unieke manier van trainen. Het werkt via de onbewuste rekreflex. Meer resultaat in minder tijd en zonder extra inspanning. Dit zorgt voor een continu spanning van de spiervezels voor 100%. Hierdoor nemen mobiliteit, flexibiliteit en kracht toe. Het verbetert de bloedcirculatie en versterkt het botweefsel en heeft zo een positief effect op de botdichtheid (osteoporose).

Wil je een strakke buik? Een buikspierkwartier kan je hierbij helpen. In een kwartier kun je verschillende oefeningen doen om verschillende buikspieren te trainen. We hebben veel oefeningen samengesteld om je hierbij te helpen!

Kinderopvang

Wil je graag gaan sporten/fitnessen, maar is er geen oppas of is de kinderopvang geen optie? Neem je kinderen gezellig mee naar de sportschool in Enschede, de perfecte oplossing voor de sportende mama’s en papa’s! Bij Fit Form hebben wij onze eigen kinderopvang waar de kinderen vermaakt worden door onze enthousiaste medewerkers.

Groepslessen in Enschede

We hebben 3 categorieën voor de groepslessen:
– Cardio
– Body & Mind
– Vechtsport

Bij de Cardio groepslessen hebben we: Bodypump, Bodystep, Cxworx, Dance workout, XCO, Burn, HITT, Callanetics, Zumba, Combinetics, Spinning & Streetdance Kids.

Bij Body & Mind hebben we allemaal soorten Yoga zoals: Pilates, Tai Chi en Yoga Nidra.

Bij Vechtsport hebben we: Kickboksen, Bokszaktraining en Pinkboxing.

Overige faciliteiten

Bij onze sportschool in Enschede hebben we nog meerdere faciliteiten zoals een wellness waar we bijvoorbeeld een sauna of jacuzzi hebben, we hebben een sportaarts ter beschikking, een 1 op 1 dieet, Bieboe baby spa, Step by step voetreflex en een lazer studio.

Kom sporten bij Fit Form in Enschede voor een gezonde levensstijl en veel verschillende mogelijkheden!